mati43 napisał(a):witam jak mozna osiagnac taki efekt znalazlem to na zagranicznym forum
mati43 napisał(a):jak mozna osiagnac taki efekt
Otwierasz nowy obraz w ulubionej rozdzielczości, dajesz render jaki chcesz użyć.. Wybierz 2 kolory z rendera, użyj ich do stworzenia tła - gradientem używając opcji gradient radialny..
Umieść render na tle, skopiuj go 3 razy.. Ten na samym dole zacznij rozmazywać i ustaw na Łagodne światło (chodzi o wyświetlanie warstwy)..
To samo z drugą wartswa - tą ustaw na Rozjaśnienie..
Na ostatniej warstwie (na samej górze) rozmyj brzegi narzędziem "Rozmycie"..
"Teraz musisz użyć C4D (nie za bardzo wiem co znaczy ten skrót), Ja użyłem poniższy."
(Tu chyba chodziło o ten zielonkawy obarazek)
Ustaw to do uniknięcia koloru (?) i zmniejsz krycie..
Teraz dodaj jakąś mape gradientu (obrazek).. Pozostaw to na Normalnym (widok warstwy) ale usuń niektóre części przy użyciu gumki małego krycia (?) (chyba chodzi o gumkę tła)..
Ustaw tę warstwę na Łagodne światło..
Trzymaj to ustawienie na Normalne ale usuń niektóre części..
Ustaw to na Rozjaśnienie.. Teraz na nowej warstwie idź do Filtr >> Rozmycie >> Rozmycie gausowskie..
Ustaw to na jaśniejsze i zmniejsz krycie..
Teraz stwórz nową warstwę i używając 20 pixelowego pędzla, pomaluj na biało niektóre miejsca i ustaw na Łagodne Światło..
Następnie użyj niskiego krycia, gumka i wygumkuj w pobliżu dróżki (?) tak że oni (? -> chyba chodzi o render Spidera) dopiero co sie pokazali..
Teraz idź Filtr >> Wyostrzenie >> Wyostrzenie.
Wszystko co teraz pozostało to dodać text i obramowanie..
mati43 napisał(a):nigdzie nie moge znalesc
mati43 napisał(a):co to jest to c4d
Powróć do Grafika & Webmastering
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości