przez Pomstiborius 23 Lip 2009, 13:40
Ja mam netię od około 10 miesięcy. Ani razu nie dzwoniłem na infolinię ani nie miałem problemów. Natomiast z Neostradą problemy mi się zdarzały kilka razy w roku. Najpierw prawie 2 miesiące trwało przeniesienie numeru do Netii, ponieważ zmienił się kod pocztowy dla mojej miejscowości i trzeba było 1,5 miesiąca oraz 3 czy 4 pisma żeby uaktualnili dane i zaakceptowali przeniesienie. Oczywiście naliczyli też opłatę za Neostradę za ten okres (oczywiście bez promocyjnych cen - jakieś 200zł za miesiąc). Niedawno przypomniało im się, że po rozwiązaniu umowy nie odebrali Liveboxa i po przeszło 9 miesiącach wysłali pismo z groźbą, że jeżeli nie oddam Liveboxa w ciągu tygodnia, to oni włączą mi Neostradę i będą naliczać abonament (ciekawe jak, skoro tylko jedno łącze internetowe może funkcjonować na jednej linii?)... Z Netią nigdy żadnych problemów nie było, wszystko działa jak trzeba, więc polecam.
@czybit16
Owszem - zgodnie z polityką France Telecom usługa internetu jest świadczona w całości (przewodowy i bezprzewodowy) przez ich wydział telefonii komórkowej, czyli Orange. Dlatego u nas też to wprowadzają. Czy obniżą ceny, to jedna wielka niewiadoma, ale nawet jeśli, to pewnie tylko dla nowych klientów.