Ja bym potrzebował internet, z którego bardzo mało bym korzystał, jedynie od czasu do czasu bym sobie pooglądał kilka filmów w bardzo dobrej jakości. Przyjmijmy, że jeden zajmuje około 4,5 GB. Zgodnie z cennikiem 0,03zł/100kB, za jeden film zapłaciłbym... No, wolę nie liczyć ;]
Zatem potrzebuję nieograniczonego transferu choćby w nocy.
Jako że nie będę z tego internetu często korzystać, nie chcę płacić za abonament 50zł/miesiąc. Stąd pojawiła się propozycja internetu na kartę (można doładować za 50 zł i mieć internet przez parę miesięcy)
I takie coś mi odpowiada. Ale nie wiesz, czy ten Blueconnect oferuje usługę darmowego transferu w godzinach nocnych w ofercie na kartę? Bo przy stacjonarnym jest na pewno, ale przy blueconnect na kartę nie pisze o tym nic.
Dodano Dzisiaj, 13:25:Spytałem się w BOK-u, czy oferują oni darmowy transfer w godzinach nocnych. Niestety nie - ta promocja jest aktywna tylko w ofercie na abonament. Więc blueconnect raczej odpada, bo dane też są jedne z najdroższych (30 gr/MB), bonus do doładowania nie jest satysfakcjonujący, a czas trwania bonusu to tylko 30 dni.
Myślałem nad Playem. Koszt jednego MB to 10 gr, a ilość danych przy doładowaniu jest chyba największa ze wszystkich dostawców. W dodatku Play oferuje usługę nocnego transferu, na której mi najbardziej zależy.
http://www.play.pl/pl/oferta/internet/internet-na-karte/opcje/index.htmlCzytałem także opinie o Playu i trzeba przyznać, że są bardzo dobre.
Jeśli macie coś do dopowiedzenia, proszę pisać. Moglibyście mi też poradzić, który modem wybrać (są dwie opcje w takiej samej cenie:4G Huawei E3131 i Huawei E173U-2). A może kupić po prostu modem na Allegro? Co się bardziej opłaca?