Mam następujący problem. Jakieś trzy dni temu mój komputer został zatakowany przez wirusy. Komputer i przeglądarka internetowa zaczeły wolno działać. Związku z tym, że AVG nie mogło sobie poradzić z częścią wirusów (szczególnie z boot.com) postanowiłem skorzystać z Combofix-a. Combo-fix zeskanował komputer, wywalił jakieś 8 wirusów, całą adware i spyware uwolnił 4 GB miejsca ale po ponownym uruchomieniu przeglądarka internetowa nie chce mi otworzyć żadnej strony, mimo aktywnego połączenia. Chciałbym dodać, że w czasie lub po skanowaniu (bo podobno combofix wyłącza łącze w czasie skanowania) zainstalowały mi się aktualizcje do Windowsa ( korzystam z XP). Tak, że po resteratowaniu komputera przez Combofix wyskoczył mi dymek z prożbą o restart i to zanim combofix zakończył działenie. Poza tym:
Nie używałem żadnych komend na Combofixie ani nie wklejałem niczego. Poprostu uruchomiłem program
Miałem włączony AVG w czasie skanowania. Na oficjalnej stronie pisali, że może to wywołyać powżne problemy ale u mnie prócz IE wszystko jest OK
Skorzystałem z opcji system32/cmd.exe w celu sprawdzenia działania internetu
Ale tam zupełna pustka brak jakiegokolwiek tekstu (prócz tego początkowego).
Combofix usuwał mi pliki z system32 ale to były podobno wirusy
Byłem na oficjalnej stronie twórców combofixa i przeczytałem w poradniku, że w wypadku problemu łącza (ale nie przeglądarki!!!) należy użyć opcji reperuj w "Połączeniach sieciowych". Nie moge tego zrobić bo wczasie tego procesu wyskakuje mi komunikat o żle zainstalowanej karcie sieciowej i niemoźliwości jej wyłączenia ( O ile pamiętam komunikat ten wyskakiwał mi od zawsze!) Jak to możliwe skoro internet działał mi wcześniej dobrze.
A więc o co mi właściwie chodzi:
Po pierwsze chciałbym odzyskać możliwość otwierania stron

Zastanawiam się czy Przeglądarka nie działa bo pozostały jakieś wirusy, które ją blokują
bo Comobofix zmienił jakieś ustawienia
bo Combofix wykonał żle skanowanie bo był włączony AVG i Windows updater
bo Combofix wywalił nie te pliki co trzeba z systemu32
Na razie nie zamieszczam raportu Combofixa mając nadzieje, że problem jest łatwy w rozwiązniu
Jeszcze raz dodaje, że prócz przeglądarki wszystko działa OK
Mam nadzieje, że któś mi pomoże
Z góry dziękuje za wszelką pomoc
Dodano Dzisiaj, 22:56:
Acha!!! Temat powinien brzmieć "IE nie DZIAłA po skanownaniu combofix-em"