Mam HP F2180 i mam z nim problem. Na początku zaczęła zapalać się przy uruchomieniu lampka kontrolna przy tuszach i wyskakiwał komunikat, że kasety drukujące są źle zainstalowane. Nie wiem dlaczego, przecież nawet nie były ruszane, tak po prostu się zrobiło:/ Zalecane czyszczenie styków nic nie pomogło. Mimo to drukarka drukowała, tylko często strony testowe, skanowała.
Potem przy próbie wykonania kopii pojawiał się komunikat, że "urządzenie jest zajęte", a wcale takie nie było. Po ponownym włączeniu i wyłączeniu komp, nic się nie zmieniało.
To postanowiłam odinstalować i zainstalować urządzenie jeszcze raz. Deinstalacja standardowa, plus ręczne usunięcie z panelu sterowania "HP Update" i "HP Digital". Wyłączenie i włączenie komp., i instalacja oprogramowania z płyty....i tu problem, pod koniec instalacji pojawiał się niebieski ekran z białym tekstem w jęz ang, że napotkano problemy...tekst baardzo długi i szybko znikał. Potem komp miał chyba restart, po ponownym włączeniu się znów okienko instalacyjne, ale że ono jest po to by odinstalować nieudaną instalację. Po wym komp. się wyłączył i włączył.
No to próba nr 2. Znów to samo:/
To teraz wyszło na to, że już w ogóle nie mam zainstalowanego urządzenia.
Postanowiłam przywrócić system do stanu sprzed deinstalacji, udało się, ale teraz drukarka tylko drukuje:/ Gdy próbuję uruchomić HP Digital Monitor w celu skorzystania z dodatkowych opcji (typu skanowanie i kserowanie) pojawia się komunikat o błędzie Parsing error in file C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqscloc\1033.xml a potem pojawia się puste okno z HP Digital Monitor, więc nie mogę użyć pozostałych funkcji. Dodam, że próba skserowania czy zeskanowania obrazu poprzez używanie przycisków na urządzeniu również kończy się niepowodzeniem, lampka przy tuszach nadal miga:/
Licencja na urządzenie wygasła pół roku temu, więc z pomocy HP też nie mogę skorzystać. dlatego liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam
Justyna