Od siebie polecę Ci z własnego użytkowania:
-
Modecom FreewayUżywam go już ok roku,bezproblemowo działa (jedna zwiecha przez ten czas) proste menu i obsługa no i chyba najdokładniejsze jak narazie mapy kraju (Automapa)..
-
Mioc250Firmowa z pracy.tak samo jak model wyzej->proste,intuicyjne poruszanie się,0 zwiech przez okres ok 2lat.Mapy (MioMap) dokładne,nawet b.dokładne powiedziałbym..
Oba sprzęty co Ci podałem-nie grzebane i nic nie odblokowywane,jedyny myk jaki się robi to "legalizacja"map

Czytniki kart rozszerzeń widzą karty 4gb bez problemu (nie próbowałem ładować kart SDHC więc tu nie odpowiem).
-
AKIRA Stadion 4,3"Tę ostatnio zakupiłem dla znajomka,"zalegalizowałem" mapy

i działa narazie jak trza..Duży ekran i troche dodatkowych bajerów.Jeśli ojciec takowych potrzebuje-mozna się zastanowić..Jakiś filmik w przerwie trasy z takich "męskich stronek" itd.Akira widzi karty SDHC..Co do map to możesz sobie władować system jaki chcesz.W sklepie jest przygotowywana z "nakładką" z której uruchomisz 3 systemy :MapaMap,Automapa oraz iGo...Jeśli chcesz jeszcze dodatkowo TT,no trudno musisz dograć sam

Akira ma tę przewagę nad dwoma modelami wyżej dlatego iż masz 2-3 systemy nawigowania i jeśli jeden bedzie miał problemy ze znalezieniem trasy,zawsze jest jakaś alternatywa-odpalasz drugi gps

Jeśli jednak ojcu nie potrzeba wodotrysków tylko samego nawigowania trasy-można zastanowić się też nad poczciwym
TomTom One v3.Wersja jak ja to nazywam "spedalona" gdyż pozbawiono urządzonka czytnika kart rozszerzeń i ma tylko 512mb pamięci własnej...Ale skoro
będzie używana tylko na obszarze Polski
więc mozna ją wziąć pod uwagę