Mam problem z konfigiem takim jak w podpisie. Problem polega na tym że w najmniej oczekiwanym momencie ekran staję się czarny, monitor wchodzi w stan uśpienia (tak jakby komputer był wyłączony. Po tym zdarzeniu dźwięk w głośnikach idzie normalnie jeszcze przez około 3 sekundy, a potem się zapętla i komputer nie reaguje na nic np. CTRL+ALT+DELETE. Po wciśnięciu przycisku RESET, grafika się nie inicjuje ponownie, ponieważ monitor nie wychodzi ze stanu uśpienia, ale sam komputer tak jakby się bootował, ponieważ w Speakerze systemowym słychać jeden ciągły sygnał świadczący o przechodzeniu biosu do tablicy konfiguracyjnej, ale w głośnikach nie słychac oznak tego żeby system Windows sie ładował. Dopiero po całkowitym wyłączeniu zasilania i włączeniu ponownie komputer normalnie sie uruchamia. Problem ten ujawnił sie najpierw podczas grania w GTA IV, a potem Manhunt 2((Gdyby nie ten dziwny błąd gierki te działały by całkiem nieźle,GTA IV około 30 FPS na średnich detalach)) więc myślałem że jest problem z DirectX, ponieważ nie zdażyło mi sie to na grach wykorzystujących OPEN GL, ale gdy problem ten ujawnił sie podczas grania we flashową gierkę Madness Combat Defense, kompletnie zbaraniałem flash nie wykorzystuje jakiekolwiek funkcji przyspieszenia sprzetowego karty graficznej i już w tej chwili nie wiem co może być nie tak. Próbowałem 3 wersji sterownika graficznego Nvidii pierwszy był oryginalny dołączony do karty graficznej data wydania z 2007, potem najnowszy z 2011-10-16, oraz archiwalny z 2010. Na wszystkich wersjach występuje ten problem, przy czym wydaje mi się że na wersji 2007 najrzadziej, a na wersji 2010 najczęściej. Zainstalowałem równiez na próbę Windows 7, ale jedyne co zauważyłem pod tym systemem to znaczny spadek wydajności konfigu, a dziwny problem i tak występował. Wykluczam wszelkie przegrzewanie sprzętu.Link do wyniku maltretowania komputera stability testem przez 11 minut
http://zapodaj.net/d1d916fbf33f.jpg.html Pamięci też wykluczam gdyż dzieje się tak zarówno na dwóch kościach pamięci w trybie Dual channel, jak i na jednej w trybie single channel. Jedyne co mnie nie pokoi to zasilacz.
http://zapodaj.net/fe23a8a7dad0.jpg.html napięcia nie sa idealne. Nie mam więcej pomysłów na to co jeszcze może być nie tak. Czy ktoś wie co może być nie tak?? Za wszelkie wskazówki będe bardzo wdzięczny.