a więc odpoiwadając:
konfiguracja komputera jest w moim opisie
AMD Athlon 3000+, Płyta MSI K8T Neo, Geforce FX 5700 128MB, DDR 1GB Ram, FEEL 350W, dysk 240gb
co do odkurzania to i owszem było odkurzanie i wyjmowanie grafiki, ale nic strasznego się nie działo, kiedyś tylko był problem przy uruchamianiu komputera i wchodzeniu w mój profil (mam dwa profile) i gdy klikałem w profil ostatnio utworzony problemu nie było, a kiedy wchodziłem na swój to ładowało się kilka ikonek może ze 4 z 30 i nie ładował się cały pasek start, jedyne co pozostawało mi to kombinacja ctrl alt delete i wylogowanie z profilu mojego (drugiego) i przelegowanie się na profil pierwszy, gdzie następnie musiałem z pierwszego przełączyć na profil drugi i problemu nie było, ostatnio był podobny problem że po włączeniu komputera pojawiał się czarny obraz tzn tak jak by sygnał nie dochodził, a komputer uruchamiał się normalnie, dlatego go odkręciłem i docisnąłem grafikę bo myślałem, że może wypadła czy coś, no i działało, a od wczoraj mam problem opisany w pierwszym poście.
Co do konfiguracji czujników niestety gdy uruchomię everesta i wejdę na zakłdkę czujniki komputer się zawiesza gdzie po 30 sekundach pokazuje się czarny ekran i informacja, że sygnału brak, wzoraj wyskoczył mi nawet na chwilę niebieski ekran i było właśnie coś o grafice navida4 display i dużo informacji, kodów i numerów

za godzinkę jadę do znajomego przełożę sobie graficzkę i zobaczę bo czuję w kościach że szykuje się zakup nowej, a nie chcę w ten komputer wkładać kasy, bo nie warto...
Dodano 19.09.2009 14:37:31:mieliście Panowie rację, grafika do wymiany, dzięki za informację i gdyby ktoś miał jakąś tanią AGP do sprzedania 128 mb to proszę pisać

pozdrawiam