Czesc jako ze jestem tutaj nowym uzytkownikiem chcialem was serdecznie powitac. Odrazu musze przejsc do sprawy, aczkolwiek moj komputer zaczyna sie sypac, juz dobre 2 lata bez formatowania jest.. Skanuje go, ale darmowe antywirusy chyba nie robia tak dobrej roboty jak platne. Dlatego postanowilem sprobowac samodzielnie sformatowac PC (komputer uzywam ja i siostra). Moje obawy sa duze, zeby nie ruszyc pozostalych dyskow, na ktorych mamy cenne dokumenty. Moj komputer podzielony jest na dysk c,d,e oraz f. Na dysku C znajduje się windows, ktory chcialbym ssformatowac i zainstalowac od nowa. Posiadam plytke z windowsem, tylko nie wiem jak zrobic, zeby formatowal mi sie tylko dysc C na ktorym jest windows i jak pozniej zainstalowac spowrotem system. Kolega tlumaczyl mi zebym wszedl w jakis BIOS (cos takiego) ale naprawde nie znam sie na tym, wchodzilem tam tylko ale nie znam angielskiego i nie wiedzialem gdzie ustawic (glupia szkola uczy niemieckiego :<).
Dlatego szukam osoby, ktora fajnie przedstawila mi co mam zrobic a zeby formatowac tylko dysk C i wyjasnila jak to po kolei robic.
Z góry dziekuje, przydadza się ciekawe linki do poradnikow z formatowaniem windowsa XP przez BIOS czy cos takiego

Pozdrawiam