Witam. Posiadam laptopa używanego w którym chciałem zmienić system. Po niebezproblemowej kasacji starego systemu (udało mi sie to dzieki płycie z win98) system (nowy) xp nie chce sie zainstalowac. Po przeprowadzeniu wstepnej instalacji pojawia sie okno w którym mamy trzy możliwości: 1 enter- instalacja systemu, 2 r naprawa istniejacego systemu, i 3 zakonczenie instalacji. wciskam enter i pisze ze brak dysków na ktorych można przeprowadzic instalacje win xp i prosba o sprawdzenie parametrow i upewnieniu sie czy hdd jest w kompie. dalej nic sie nie dzieje 15 sekund i restart i ponownie to samo. nie posiadam zadnych plyt do tego laptopa (fujitsu siemens) ale chyba zainstalowanie systemu powinno przebiegac bezproblemowo- stery to inna sprawa. kasowanie starego systemu powiodlo sie tylko systemowi 98, gdy odpalałem laptopa z xp nie dalo sie zainstalowac. w FDISK w 98 pokazuje ze dysk ma pojemnosc 10 GB zamiast 80. w biosie ustawione na start z CD. co dalej? macie jakies pomysły, juz 2 dzien nad tym siedzie. na marginesie PC - format wielokrotnie z sukcesem. dzieki za pomoc.