Skanowalem system Ad-aware i nic nie znalazlem.
Pozdrwawiam swiatlych ludzi.
partia napisał(a):Skanowalem system Ad-aware
partia napisał(a):Mam Xp-eka pro sp1 i ostatnio w zasobniku systemowym zaczala pokazywac sie dziwna ikonka - trojkat ostrzegawczy z wykrzyknikiem w srodku.
D!eselek 1.9T napisał(a):Jesli nie instalowales niczego nowego ostatnio, np. nowego Incredimail to na pewno jakies badziewie Ci sie przyplatalo
żółty trójkąt z czarnym wykrzyknikiem w ogólnym znaczeniu i swej funkcji to ostrzeżenie o errorze. Dużo wariacji.....
1. Pomoc jakiejś aplikacji lub samego systemu generuje dla ciebie wiadomość ostrzegającą o próbie uruchomienia się jakiegoś problematycznego procesu, niedostępności usługi lub innym problemie. Tu jest doprawdy szerokie pole do popisu bo nie wiem CO może generować alerty. Powinno to się pojawić z dodatkowym "komentarzem" choć właśnie niekoniecznie. Czasem jest to łysy trójkąt z wykrzyknikiem.
2. Drukara i jej monitor statusu. Jeśli monitor działa ale drukarka jest nagle wyłączana to oryginalna ikonka transformuje się właśnie w trójkąt z wykrzyknikiem. U mnie ma to miejsce na Epsonie. Biorąc przez analogię to może być jakiś inny element zachowujący się podobnie.
3. Search plików i informacja o błędzie związana zwykle z uszkodzeniem/nieprawidłowością pewnej częsci rejestru. I mam ofcourse fixa na tę szczególną okoliczność: yellowtriangle.reg
4. Dialero podobne zajawki czyli czeka cię oglądnięcie Autostartu. Tasklista mówisz? Wiesz są takie rzeczy, których głównym celem jest NIE pokazać się tam pomimo, że pracują w tle.............Wtedy ogląda się klucze autostartu by wyłuskać automat uruchamiania. Nie wierzę jednak w tę wersję wydarzeń.
Już wiem co powodowało pokazywanie się tej ikonki, sprawdziłam to w procesach Menadżera zadań, jak tylko ikonka się pojawiła:
UAService7.exe
Z tego co wyczytałem dotyczy to programu Alcohol.
D!eselek 1.9T napisał(a):to nie jest wyznacznik jakosci
Marquss napisał(a):A co jest wyznacznikiem jakosci jesi chodzi o spyware, adware itp. ?
D!eselek 1.9T napisał(a):Pestpatrol-Usuwa nie tylko aplikacje Spyware, ale także sniffery, backdoory i wiele innych
Numero Uno
Spy Emergency
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości