Dodano 09.04.2010 19:22:12:
PS: nawet teraz sprawdzilem pendrive'a w FAT32 32 GB tez czyta
Mikou@j napisał(a):Dysk ma zewnętrzne zasilanie ?
Sprawdź, czy stacjonarne dvd nie wymaga urządzenia magazynującego z zewnętrznym zasilaniem .
michalek napisał(a):dysk jest w NTFS
Mikou@j napisał(a):W jakimkolwiek programie do partycjonowania, możesz spróbować przekonwertować go na FAT32 jeśli Ci zależy. Dane nie zostaną utracone, ale nie gwarantuje powodzenia konwersji.
Mike013 napisał(a):W celu sprostowania poczytajcie o exFAT => http://pl.wikipedia.org/wiki/ExFAT
Mikou@j napisał(a):a jesteś pewny, że DVD będzie widzieć dysk twardy ?
Mikou@j napisał(a):Tylko pamiętam, że nie skopiujesz, a nie nie rozpakujesz na tym dysku plików powyżej 4GB
lamar14 napisał(a):Tym programem da się przekonwertowac z ntfs na fat32.
Mikou@j napisał(a):Nie sprawdzałem, ale w Fergusonie np. wyraźnie jest napisane, że obsługuje tylko FAT32.
Mike013 napisał(a):Jestem pewien, że DVD nie będzie widział jako dysk
Mike013 napisał(a):Co do samego problemu wykrywania dysku, przez DVD, to problemem może być fakt, że dysk nie ma osobnego zasilania - trzeba w specyfikacji odtwarzacza sprawdzić.
Mikou@j napisał(a):Pytałem i napisał, że nie wymaga
Mikou@j napisał(a):Jestem pewien, że DVD nie będzie widział jako dysk
Mikou@j napisał(a):stacjonarne dvd nie wymaga urządzenia magazynującego z zewnętrznym zasilaniem .
Mike013 napisał(a):Tak, dysk nie wymaga takiego zasilania, ale odtwarzać może nie być w stanie zasilić hdd.
Mike013 napisał(a):czy exFAT ruszy na DVD.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości