Witam; od pewnego czasu mam problem ,myślę że ktoś mi sprawia psikusa w moim komputerze, pomimo wielu skanowań pr. poleconymi przez firmę kaspersky,nic nie znaleziono (mam antywirusa Pure 2.0) ,jednak parę miesięcy temu miałem pr.do ptymalizacji komputera który pokazał mi komunikat ,cytuję; "wnikliwe śledzenie elementów oprogramowania ".....kiedy powiadomiłem firmę Kaspersky Lab, polecili mi go usunać ,co też zrobiłem, jednak nie wiem czy to było dobre posunięcie ?......co się dzieje obecnie , pr.pocztowy w interii spowolnił, odnoszę wrażenie że moja korespondencja przechodzi jeszcze przez jakiś komputer ?.....po drugie ; pr.operacyjny jaki mam Windows Vista , nagle zaczał się ładować dwa razy dłużej, pomimo defragmentacji dysku nic nie pomaga ,komunikaty jakie się pojawiają twierdzą że wszystko jest w porzadku ,jednak jakiś czas temu po zainstalowaniu dobrego programu do optymalizacji kompa Tune Up Utilites 2013...pojawił sie komunikat że system ładuje się za długo ponieważ jest mocno zdefragmentowany dysk ??? oczywiście program jaki miałem był w wersji testowej ,a płatna wersja trochę kosztuje :-(, w sprawach komputerowych nie znam się za bardzo ,ale mam za to dobrego nosa ,jak coś wywęszę to wiem że to jest to .....i coś mi mówi że jest to organizacja jaka kiedyś nazywała się MO :-( i choć nie jestem przestępcą ,a kimś kto pisze , to zastanawiam się czy chcą wiedzieć co piszę ?ponieważ wpadłem ostatnio na ciekawy trop .....zdaję sobie sprawe że internet tak naprawdę nie jest anonimowy ,ale żeby komuś wchodzić zaraz w gacie ?...pozdrawiam serdecznie i proszę o jakaś radę ..Robert Ps; nie dawno był młody człowiek u mnie ,który pomagał mi w tych sprawach (komputerowych) i kiedy tak sobie pogrzebaliśmy na jakiś czas wszystko wróciło do normy,,,ale nie na długo po kilku godzinach znowu się dzieje ....