Mam nadzieję że zamieszczam moje pytanie w dobrej kategorii , jeśli nie to z góry przepraszam i proszę mnie poprawić !
...przejdę więc do mojego problemu otóż
posiadam komputer dell inspiron 510m , to komputer dzieci , mam go już 2 lata i był kupiony używany ... nigdy z nim nie było problemów aż do ostatniego tygodnia
Po wyłączeniu komputera wieczorem - rano komputer nie dawał się uruchomić , przez wciśnięcie głównego przycisku ( dodam iż wieczorem system zamknięty normalnie)
wtedy odłączyłem zasilanie , wyjąłem baterię i włożyłem ją ponownie - podpiąłem ponownie zasilanie i komputer bez problemu odpalił ... ucieszyłem się - wlewając sobie ręce które leczą

później przez jakieś 3 dni komputer był uruchamiany i wyłączany normalnie bez problemów ... aż do dziś ! tak jak wczoraj wieczorem go wyłączyłem za nic nie daje się dziś uruchomić
wiem że kontrolki na komputerze od początku jak go mam mrugają jakoś intensywniej niż przy innych kompach ale tak było przy moim kompie od początku czyli 2 lata
dziś kontrolki mrugają tak samo jak zawsze jednak komputera nie idzie uruchomić , nie był zalany i nie spadł na podłogę

czy może ktoś zna przyczynę lub podpowie co to może być ?
będę bardzo wdzięczny , szczególnie że to komp dzieci i z pewnością teraz zaatakują mój