No wiec sciagnalem i stworzylem 6 bootdiskow, wszystko sie wlacza elegancko, ale problem jest gdy mam wpisac haslo admina. po prostu nie przyjmuje hasla...
Na wielu instalacjach Windows XP niemożliwe jest zastartowanie do konsoli gdyż konsola nie umie rozpoznać twojego hasła logowania nawet jeśli jest prawidłowe lub go wcale nie posiadasz! Pojawia się komunikat "The password is not valid. Please retype the password." Są to kwestie pewnych niekompatybilności pomiędzy ustawieniami w rejestrze a konsolą. Dwie alternatywy:
1. Zamiast z konsoli zainstalowanej na dysku zastartuj z 6 bootdisków instalacyjnych gdyż one są już uaktualnione pod tym kątem. Więcej informacji na ten temat TU.
2. Automatyczne logowanie do konsoli z ominięciem hasła:
1. XP Pro
Start >>> Run (Uruchom) >>> secpol.msc
Local Policies (Zasady lokalne) >>> Security Options (Opcje zabezpieczeń)
Kliknij podwójnie w Recovery Console: Allow automatic administrative logon policy (Konsola odzyskiwania: zezwalaj na automatyczne logowanie administracyjne) i ustaw na Enable (Włączone).
^ to jest z forum searchengines,jest napisane jak ominac,ale trzeba konsole wlaczyc z windowsa, tam gdzie jest napisane "Więcej informacji na ten temat TU." jest ten link:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;308402 , niestety nie znam na tyle angielskiego zeby to zrozumiec ;/ moze ktos pomoc ?bo ja nie mam pojecia...
pzdr