z gory napisze ze przeczytalem mase wątkow i nie znalazłem sposobu zeby pozbyc sie problemu. Jeszcze mając XP-ka instalujac antywirus kom się zacinał nawt nie startował system a jak wszedł avast to blokował pliki systemowe i przenosił je do kwarantanny i wyskakiwało program ten i ten przestał działac .W pewnym czasie nic sie nie ruszało jakby padł dysk ,zaczęłem instalowac nowego XP-ka z płytki instalacyjnej ,naprawa woluminow dysku itd i poszło ale wrzucając antywirusa system szaleje . Spróbowalem 7-mke wrzucilem system oczywiscie format sterowniki itd i ta sama sytuacja wrzucam Essential Security(tak mi podpowiedziano) i znowu sytem nie odpala ,odnowa format nowy system sterowniki i juz nie wrzucam antywirusa i co kolejny start to wyskakuje program przestał działac,nastepne odpalenie inne info inny program przestał działac itd. szukałem wirusow roznymi programami i nic nie pomogło.Poczytałem na tym forum ze komus przy istalacji antywirusow pokazywał blad ,jemu pomogło co podpowiedzieli forumowicze tzn przeszukac programem OTL były tam skrypty podane i nic to samo się dzieje , nie wiem co mi pozostaje wymiana twardziela?