Proszę o pomoc z następującym problemem i z góry serdecznie za nią dziękuję!
Mój sprzęt (nie śmiać się

Duron 750 mhz, RIVA TNT 2 32 mb, dysk 20 gb + 1 gb, napęd cd, nagrywarka dvd (kupiona 2 miesiące temu).
Problemy zaczęły się wczoraj, gdy niedawno kupiona nagrywarka dvd nie chciała w ogóle czytać płyt, a jak się później okazało komp w ogóle jej nie wykrywał. Odłączyłem sprzęt od prądu, rozebrałem majstra, podociskałem wszystkie kabelki i taśmy i myślałem, że wszystko będzie tip-top. Było jeszcze gorzej do kwadratu. Po podłączeniu komputera do prądu, praktycznie nie chciał się on uruchomić, tzn. ukazywała się sama tapeta i kursor myszy, którym nie mogłem poruszać. Po kilku(nastu) próbach nic się nie zmieniło. Wieczorem, po dłuższej przerwie, odpaliłem sprzęt i... wszystko było ok. Zapuściłem scandisk i wróciłem na mecz. Niestety, gdy wróciłem, komputer był zawieszony i po resecie powtórzyła się sytuacja - nie mogłem odpalić. Dzisiaj rano znów mogłem uruchomić komputer, zapuściłem antyvirusa i wyszedłem z domu - jak wróciłem znów zawiecha, wszystko to samo. Teraz, po dłuższej przerwie, znów udało się odpalić i dzięki temu mogę tu pisać, ale nie wiem jak długo to potrwa (muszę zaraz wyjść z domu...). Teraz jak sprawdziłem, system widzi tylko jeden z twardych dysków (C:) i jeden napęd. Nie wiem co w ogóle o tym myśleć. W związku z tym, że udawało się odpalić po dłuższych przerwach, pomyślałem, że może coś się przegrzało albo spaliło, ale poza tym nic na to nie wskazuje...
Bardzo proszę o pomoc i rady...
Dzięki