Jestem tu nowy. Chodzi mi o mój procek. Mam komputer Dell dimension 4700. Niedawno musiałem wymienić zasilacz bo ten z Della już się nie nadawał a przy okazji postanowiłem zmienić obudowe. Jak wiadomo trzeba było wszystko porozkęcać i wogóle. No i po złożeniu w nowej obudowie zaczeło się coś dziać z wiartakiem od procesora. Wiatrak ma podpięty prąd pod płyte więc jak się procek grzeje to się zaczyna szybciej kręcić. A teraz jak zmieniłem tą obudowe to wiatrak się zaczyna szybciej kręcić jak sobie liste na GG przesuwam z góry na dół albo jak gadam przez Skype Video a przedtem tego nie było, a jak jakąś gre odpale to ten wiatrka po 2 minutach chce z obudowy wystkoczyć. Wydaje mi się że to raczej z obudową nie ma nic wspólnego. Już chyba z 5 razy ściągałem ten radiator kupiłem paste Arctic Silver 5, smarowałem nawet patrzyłem jak to posmarować na stronie Artctic. I dalej to samo. A jeszcze dodam że chciałem wymienić chłodzenie i kupić jakiś nowy cooler na procka ale nie moge bo to jest komputer Della i nie da się kupić w normalnym sklepie bo ma inne wymiary, tylko u nich ale to mniejsza z tym.
Więc jeśli ktoś wie co się może dziać to proszę o pomoc. DZIĘKI !!!!! :( :( :( :( :x :x :x