Xilence XilentBlade LITE - 82 zł
SilentiumPC Spartan HE923 - 78 zł
Arctic Freezer 13 - 81 zł
Co do tego pierwszego to nic o nim nie wiem więc prosiłbym o jakieś sugestie bo wygląda tak najfajniej

KordiEJ napisał(a):problem też stanowi moja obudowa... jest to midi tower jakiś TakeMe ma wymiary 40cm(Głębokość)x41.5cm(wysokość)x18cm(szerokość) i boje się że nic większego niż te podane przeze mnie nie wejdzie
KordiEJ napisał(a):lepiej chyba zrobie jak zamontuje 2 dodatkowe wentylatorki w obudowie bo mam możliwość niż kupowanie tych chłodzeń na procka hmmm ??
KordiEJ napisał(a):więc jak sądzisz da radę na te 0.3 uciągnąć ??
KordiEJ napisał(a):Tyle że chyba podczas grania i innych obciążających procesor działaniach napięcie się chyba zwiększa taaak ?? to dlatego musi być stałe a nie na Auto ??
KordiEJ napisał(a):jakim programem sprawdzić stabilność ??
KordiEJ napisał(a):A i mam pytanko jeżeli przekroczę standardowe napięcie to tracę gwarancję ??
KordiEJ napisał(a):Ustawiłem teraz napięcie 1.4 równe i wszystko śmiga tylko ten hałas i wcale nie rewelacyjne temperatury zaczynają mnie dobijać
KordiEJ napisał(a):A stabilnośc testować tym Prime95 ?? bo nie łapie sie w tym programie... jest coś innego i mnie skomplikowanego ??
KordiEJ napisał(a):ak przyjdzie mi chłodzonko to postaram się do 3.7 podkręcić, jakie napięcie jest wtedy optymalne dla takiego taktowania ??
floyd5 napisał(a):zwiększasz mnożnik o 1 testujesz i znowu zwiększasz. Przy większych wartościach zwiększaj o 0,5. Wyłącz Cool' n' Quiet i C1E, ale po skończeniu OC spróbuj włączyć i przetestować stabilność. Gdy są problemy ze stabilnością zwiększasz napięcie do następnego (mniej więcej +0,025V). Przy napięciu powyżej 1,45V, albo temperaturach powyżej 65 stopni w stresie należy skończyć OC.
KordiEJ napisał(a):Mam jeszcze opcje na góre i na dół (wszystkie wentylatory w obudowie są 120mm i w każdym miejscu gdzie jest na wentylator opcja, takie właśnie wchodzą) tylko jakie tam zamontować ?? Wciągające czy wyciągające ??
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości