A więc... próbuje podłączy telewizor pod komputer kablem scart<->svideo+mini jack. Podłączyłem kabel, odpaliłem komputer i telewizor, obraz się włączył i na telewizorze i na monitorze, tylko że był czarnobiały. Skonfigurowałem sterownik Catalyst Control Center (próbowałem tego sterownika w 2 różnych wersjach, ustawiłem wszystkie opcje, łączenie z regionem POLSKA, sklonowanie obrazu itd) i w dalszym ciągu nie mam na telewizorze koloru. Kabel jest na 1000% sprawny (testowany na innym komputerze i telewizorze), gniazdo w moim telewizorze jest też sprawne (testowane konsolą), a karta graficzna jest nowa i też raczej dobra
Oczywiście szukałem na forum i znalazłem tylko porady o ustawieniach regionu... u mnie jest taki problem że te opcje były ustawione cały czas a w dalszym ciągu nie ma koloru- bardzo proszę o pomoc
Dodam że miałem problem z wyborem działu w którym napisac- wachałem się pomiędzy programami a hardware- jeśli komus z administracji przeszkadza to, to proszę o ewentualne przeniesienie do innego działu
Sprzęt:
Kabel scart<->svideo+mini jack;
komputer z kartą graficzną radeon x800;
telewizor lcd 32' LG;