Musiałem dzisiaj przeinstalować Windowsa na komputerze matki. Użyłem płyty, z której zawsze korzystam i zawsze jest wszystko w porządku z nią, sformatowałem partycję na której był Windows i rozpocząłem instalację. (Windows XP Professional.)
Podczas instalacji nie wyskoczyło mi jednak okno, które zawsze wyskakuje na moim komputerze, w którym mogłem konfigurować połączenie sieciowe. Instalacja jednak zakończyła się, ale po uruchomieniu systemu, okazało się, że Internetu nie ma. W folderze "Połączenie sieciowe" jest również pusto.
Dodam, że korzystam z routera TP-LINK 54M Wireless ADSL2+.
Poszukiwania przez Google nie pomogły, gdyż głównie znajduje tematy, w którym jest problem braku Internetu, ale zalecane jest instalacja sterowników. Ja na swoim komputerze nigdy nie instalowałem żadnych sterowników i Internet zawsze chodził.
Wiem, że rozwiązanie może być naprawdę proste, ale raczej nie miałem styczności z konfiguracją połączeń sieciowych i jestem w tym temacie całkowitym laikiem. Jeżeli ktoś może pomóc - i zrobi to w sposób zrozumiały dla "amatora" (:P) - będę naprawdę BARDZO wdzięczny.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.