Mam problem podany w temacie,juz 3 dzien szukałem stron z podobnymi problemami. Były tam rozne propozycje rozwiazan lecz żadna nie pomogła.

Moja płyta gowna to asrock am2nf6g-vsta
Kart dzwiekowa (zintegrowana) realtek alc888 7.1(chyba) bo nie moge zadnym programem jej znalezc
Link do opisu plyty http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=am2nf6g-vsta
A wiec tak zaczeło sie ze dziwek przerywał sie co jakies 20 minut a po 3-5min wracał do normy i tak co chwile. odinstalowałem stery od dzwieku i na nowo zainstalowałem. Nie pomogło. Zrobiłem skan kompa i wykryło mi sporo wirusów w System Volume Information(chyba tak, czy ma to wpływ na to zdarzenie??).Dalej miałem ten problem, wiec zrobiłem reinstal windowsa, tak przy okazji to XP.Jak chciałem instalowac sterowniki z płytki (orginał) nie pokazywało instalki sterow do dzwieku i sciagnołem z neta.Zainstalowałem i jak otwieram realtka to wyskakuje mi" Eq Initial Fail!!! " i jescze "EAccessViolation" I juz wymienkam .
I w panel sterowania>Dzwiek ,mowa i urzadzenia audio>Dzwiek i urzadzenia audio mam wszystko na szaro i nawet dzwiekow systrmowych mi nie otwarza.