Laptop :
Firma : SONY VAIO
Model : VGN-FW31ZJ
System Operacyjny : Windows Vista Home Premium 64 bit
Procesor: Intel Core 2 Duo T9950 2.66 Ghz
K. Graficzna : ATI MOBILITY RADEON HD 3650
K. Sieciowa: Intel WiFi Link 5100 AGN oraz Marvell Yukon 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
Dodatkowe Info : Service Pack 1
Internet :
Modem : HUAWEI Mobile Connect - 3G Modem + Dodatkowa antena
Wykupiona Prędkość : 2MB/s
Maksymalny Transfer Danych : 50 Gigabajtów - potem zmniejszona prędkość połączenia
Średni Zasięg: 4/5 kresek albo 5/5 kresek dzięki antence
Połaczenie : UMTS w ładne dni, podczas deszczu HSPA
Takie oto połączenie posiadam . . . Nurtują mnie 2 problemy. . .
1) Podczas grania w jakiekolwiek gry mój ping średni to około 250, okresowe rozłączenie się badź skoki na kilka sekund do 800 - 900
Próbował korzystać z programy TweakMaster który zmniejszył mój ping do średnio 150 przy najlepszej konfiguracji i zapobiegł rozłączeniom, jednak skoki nadal występowały. Nie było to coś co by mnie zadowolało a przez 2 tygodnie w najrózniejszy sposób modyfikowałem ustawienia swojego połączenia . . .
Blueconnect jest nadal wyswietlany jako połączenie TELEFONICZNE na Viscie. Internet bardzo cięzko przeglądać jednak sciąganie plików jest na poziomie około 300 kb/s z dowolnego servera.
Zastanawia mnie dlaczego są tak okropnie duże róznice w róznych dziedzinach korzystania z internetu . . . Chciałbym je zniwelować i uzyskać ping około 50 w grach, sciaganie jest ok, i swobodne surfowanie po necie.
2) Po odinstalowaniu programu TweakMaster granie jest niemozliwe : ping około 20 k, sciaganie 2kb /s oraz internet jest bardzo uciazliwy . . .
Prosze o pomoc z gory dziekuje