miałem na 1 dysku (sata) zainstalowanego Windowsa XP SP3, ale kiedyś wpadłem na genialny pomysł, żeby zainstalować sobie bete Seven na drugim. No i dzisiaj z racji wolnego czasu postanowiłem usunąć oba systemy i zianstalować znowu xp.
Usunąłem całą pierwszą partycje na dysku gdzie był zainstalowany seven żeby zabić system (!!) i zabrałem się za formatowanie dysku z xp i podczas instalacji instalator windowsa sypie błędami o niemożności skopiowania określonych plików.. Po czasie przypomniałem sobie, że umarłem w butach bo nie mam ani nagranej konsoli odzyskiwania żęby - według mnie - pozbyć się uwalonego mbra i boota ale nie jestem pewien czy to właśnie to i teraz co mam zrobić, żeby zadziałało?

Osobiście wydaje mi się, że mbr i boot po formatowaniu powinny się normalnie przywrócić no ale czy to by miało wpływ na instalcje systemu?
Może mi ktoś przypomnieć nazwę tej płyty z testami dla dysków, programami do partycjonowania dysku itd. bo - ironia - na płytę z tym nagrałem sobie seven

Obecnie jestem na Ubuntu live CD przydałby się też jakiś program do nagrywania który poszedłby mi na tym livie żeby nagrać ewentualnie jakąś płytke, bo chciałbym się obejść bez wychodzenia z domu ;D
Dodano 19.12.2008 16:38:04:
keks_ik napisał(a):Może mi ktoś przypomnieć nazwę tej płyty z testami dla dysków, programami do partycjonowania dysku itd
Już znalazłem, mianowicie "hiren's boot"