Mam pewiem problem i mam nadzieję, że mi pomożecie.
A więc: gdy chce wyłączyć komuter, po zakończonej pracy, klikam Start -> Wyłącz komputer i... wtedy to się dzieję. Musze czekać około 2 minut aż pojawi się menu gdzie będę mógł wyłączyć komputer i potem następne 2 minuty zanim system się całkowicie wyłączy. Zauważyłem, że jeżeli skożysztam z komuniaktora internetowego (obojętnie jaki) to wtedy dzieje się ta rzecz, bo mój tata był w internecie przez dłuższy czas, ale nie włączał komuniaktora i to się nie działo. 2 dni temu zainstalowałem sporo komunikatorów żeby sprawdzić który jest najlepszy (Spik, Skype, ICQ, AQQ, Konnekt, GG, Tlen) najpierw wybrałem AQQ, i wtedy to się zaczęło (a pozatym procesy AQQ po jego zamknięciu nie znikały), no więc zainstalowałem konnekt ale i tak to się działo. No więc przeskanowałem system paroma programami:
Ad-Aware SE Professional
System Cleaner (rejestr i usuwanie niepotrzebnych plików z dysku)
CCleaner (rejestr i usuwanie niepotrzebnych plików z dysku)
Avast! (wiadomo, pełny skan systemu)
No i to też nie pomogło, więc ściągnąłem sobie 30-dniową wersję Kaspersky Anit-Virus 6.0 i usunąłem avast!, bo sobie przeszkadzały no i wykrył więcej błędów niż avast! po skanie systemu ale to też nie pomogło. Na dysku mam jeszcze Nortona 2007 30-dniowego, ale wątpię by przeskanowanie coś pomogło skoro Kaspersky też nic nie znalazł.
Po przeskanowaniu zaisntslowałem Tlen.pl i go używam, ale to cały czas się dzieje.
No więc co jest nie tak jak powinno być? Jeżeli mam coś wam jeszcze napisać to powiedzcie, ale wydaje mi się, że to wystarczy.
Czy przywracanie systemu pomoże? Albo jeżeli przywracanie nie pomoże to jest jeszcze opcja żeby przeinstalować system (ale bez formatowania dysku, tylko reinstalka bez ustraty danych).
W podglądzie zdarzeń systemowych mam coś takiego:
http://c.wrzuta.pl/wi2266/50e5e19b00234d0d454ba9b0/zdarzenia?type=i&key=pFEdlDVZnZ&ft=f
Z góry dzięki za pomoc.
Pzdr