Mam gre na dysku,stworze plik autorun tylko ..... gdzie go wsadzić

P.S.Napisałem identyczny topic lecz jakiś admin lub mod go skasował więc pisze po raz kolejny.
Płyta samostartująca to taka, która po włożeniu do napędu CD-ROM/CD-RW automatycznie się uruchomi. Aby tak się jednak stało wczeniej musi być uaktywniona opcja "auto insert notification (powiadomienie o włożeniu płyty)".
Aby taką płytę stworzyć należy stworzyć plik "autorun.inf" z następującą treścią:
[AUTORUN]
OPEN=start.exe
ICON=ikona.ico
Pierwsza linia pod [autorun] dotyczy programu, który ma zostać uruchomiony. Druga pozwala na wyświetlanie dowolnej ikony zamiast standardowej ikony napędu CD-ROM po włążeniu krążka do tegoż napędu. Pliki "start.exe" i "ikona.ico" mogą się nazywać dowolnie, zgodnie z nazwą zadeklarowaną w pliku "autorun.inf" i muszą się znajdować w katalogu głównym płyty razem z plikiem "autorun.inf".
Istanieje również sposób na uruchomienie pliku HTML przy pomocy domyślnej przeglądarki systemu Windows. W tym celu piszemy:
OPEN=start index.html
gdzie index.html jest plikiem, który ma być uruchomiony. Musi się on znajdować w tym samym katalogu (czyli katalogu głównym), co plik "autorun.inf".
Uwaga: w niektórych windowsowych systemach nie ma pliku start.exe. Wówczas należy się zatroszczyć, aby ten plik znalazł się na naszej płycie.
Chibita napisał(a):To to ja wiemChodzi mi oto gdzie ma się ten plik znajdować (autorun.inf).Czy nagrać go jako dane z całą grą na płyte i czy wtedy wystartuje.Czy jakoś inaczej przez Nero
[autorun]
OPEN=Quake12.exe
Icon=Quake12.ico
[autorun]
OPEN=Setup\Quake12.exe
Icon=Setup\Quake12.ico
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości