Hellfire napisał(a):jak kręcisz proca to kręcisz też szynę AGP i PCI - wtedy grafa może tego nie wytrzymać (tak samo dysk twardy).
No bez przesady jak chcesz zmienić szynę z 166 na 200 to rzeczywiście grafa ci może nie wytrzymać, ale nie sądze żeby tak się miało stać. Z tego co widze, nie chodzi tutaj o wykręcenie z tego bartonka modelu 3200+ ale o podkręcenie go 200-300Mhzów, najlepiej bez wymiany chłodzenia.
Hellfire napisał(a):Osobna sprawa jest to ze nie za bardzo opłaca sie łożyć pieniadze w archaiczny układ jakim niewatpliwie jest platforma K7 + grafa na AGP.
Racja, nie ma sensu inwestować w taki sprzęt. Lepiej wymienić całą platformę i sprawić sobie taniego 64-bitowego procka

ale nie o to chodzi w tym temacie.
Co do podkręcania można zwiększać mnożnik procka. Seria athlonów z odpowiedniego rocznika miała standartowo odblokowany mnożnik. Np. mój model 3000+ kupiony w 2004 roku w komputroniku. Mnożnik ustawiam z 13 na 15 i minimalnie zwiększam napięcie i procek chodzi w pełni stabilnie, nawet się zbytnio nie grzeje(do 60 stopni). Podobnie może iść na twoim bartoniku, zwłaszcza, że ta seria się rewelacyjnie podkręca
I mimo wszystko nie martwiłbym się tak o zasiłke, grafika nie jest jakoś prądożerna a ja swojego athlona podkręcałem na zasilaczu Codegen 300 watt !! Nie stanowił on ŻADNEGO problemu, napięcia były w normie! Także wydaje mi się, że nie trzeba było kupować koniecznie tego Modecom'a. Zwłaszcza, że komp chodził dobrze do tego czasu(chyba, że czegoś nie doczytałem w tym topicu).