Oficialnie chcę kupić komputer do 220zł, ale już prawie wszystko skompletowałem, pisze co mam:
Obecny komp:
AMD Athlon XP 2000+
MSI KT4V
2x 256MB ram DDR1 512MB DDR1
ASUS HD3450 512MB DDR2 AGP
Fortron 250W (Modelu dokładnie nie znam, po napisaniu tematu sprawdze jaki to jest dokładnie model ile ma na +12v itp.)
Myszka
Klawiatura
Monitor CRT na D-Sub
Pozostałości po poprzednich komputerach itp.:
2x 1GB DDR2 Hynix (chyba 667Mhz)
2x 512MB ProMOS DDR2 (albo 533 Mhz, albo 667Mhz)
ATi HD2400 XT 256MB PCI-E
Intel Pentium 4 3.2Ghz 531 z HT Prescott LGA755 (Nie wiem czy sprawny)
Płyta, obudowa DELL Optiplex GX280 SFF (Płyta, nie wiem czy sprawna)
Obudowa ATX Exodus (chyba produkcja Tracera, ale ma dosyć grube blachy, nie można jej plastycznie wyginać rękami jak obudowe mojego kolegi)

Póki co będą podpięte 3 dyski (2 SATA, 1 ATA), płyta procek i nic więcej. (System instalowany z USB będzie.)
Więc wymagania takie:
- karta zintegrowana graficzna MUSI być, z powodu słabego zasilacza, będe zmuszony pracować na niej. Najlepiej x3100 albo x4500 (GMA900/950 ewentualnie może być)
- Przynajmniej 2 sloty na ram, najlepiej 4
- ATX (Nie BTX i coś podobnego)
- Obsługa SATA i ATA
- Procesor chcę mieć minimum 2.4Ghz, jak tyle nie będzie to chcę do tej wartości podkręcić.
- ddr2
- pci-e
- przynajmniej 2 sloty PCI, żebym mógł włożyć karte WiFi i dźwiękową ASUS Xonar D1 (Nie powinny być blisko PCI-E bo jak włoże 2 slotową karte to będzie kłopot, jak będą 3 sloty to jeden najblizszy PCI-E zostanie wolny)
Najlepiej jakby ten zestawik miałby Cooler (Np. BOX), jak nie ma to się załatwi cooler od Celerona D i jakoś schłodzi te 2 jajka

Cena max 260zł z wliczoną dostawą.
Oczywiście w grę wchodzą używki.
Chciałbym aby miało obsługe 4 jajek (Core2Quad), ale to nie jest niezbędne.

Znalazłem takie coś:
ASUS P5B + E4700 BOX
Dodano 25 Wrz 2012 17:16:
To wszystko mogę kupić od 4 października. ale już chciałbym się zoorientowac czego oczekiwać.