Mam 2 karty dzwiekowe juz od dłuzszego czasu i ostatnio zaczalem uzywac sluchawek z mikrofonem i troszke zdenerwowalo mnie przelaczanie glosnikow na slychawki i na odrwot wiec pomyslalem ze wykorzystam 2 karte dzwiekowa...
Moja głowna karta muzyczna jest SB Audigy 2 a druga zintegrowany Realtek AC97 Audio do ktorej mam podlaczone sluchawki z mikrofonem... Problem niby rozwiazany z przekladaniem kabelkow ale znowu narodzil sie inny... a mianowicie jesli chcem skorzystac ze sluchawek musze w ustawieniach (programu, gry czy w ustawieniach windowsa domysla zmienic z SB Audigy na Realteka - co jest takze denerwujace)...
I tu moje pytanie... czy jest mozliwosc ustawienia w systemie Windows XP SP2 tak aby dzwieki byly domyślnie wysylane na obie karty (gdzie nie bedzie trzeba przelaczac w ustawieniach w panelu sterowania w dzwiekach na karte z ktorej chcem skorzystac...
Chcialbym zeby w tych ustawieniach byl dzwiek wysylany na obie karty tak ze jesli bede chcial skorzysta ze sluchawek to je zakladam a glosniki wylaczam a jesli chcem skorzystac z glosnikow to odkladam sluchawki i wlaczam glosniki... heh mam nadzieje ze napisalem zrozumiale