Z góry wielkie dzięki..
Pozdrawiam

The AGP 1.0 specification defined 1x and 2x speeds with the 3.3v keyed connector.
The AGP 2.0 specification defined 1x, 2x and 4x speeds with the 3.3v, or 1.5v keyed connector or a 'Universal' connector which supported both card types.
The AGP Pro specification defined 1x, 2x and 4x speeds with the 3.3v, or 1.5v keyed connector or a 'Universal' connector which supported both card types.
The AGP 3.0 specification defined 1x, 2x, 4x and 8x speeds with the 1.5v keyed connector or a 1.5v AGP Pro connector.
Each up-grade is a supper-set of the 1x mode, so 4x will also support 1x. The base clock rate is 66MHz, but to achieve to 2x, 4x, and 8x speeds the clock is doubled each time. AGP uses both edges of the clock to transfer data.
AGP (1x): 66MHz clock, 8 bytes/clock, Bandwidth: 266MB/s [3.3V or 1.5V signal swing]
AGP 2x: 133MHz clock, 8 bytes/clock, Bandwidth: 533MB/s [3.3V or 1.5V signal swing]
AGP 4x: 266MHz clock, 16 bytes/clock, Bandwidth: 1066MB/s [1.5V signal swing]
AGP 8x: 533MHz clock, 32 bytes/clock, Bandwidth: 2.1GB/s [0.8V signal swing]
MUTOPOMPKA napisał(a):Jeśli będziesz chciał cokolwiek zrobić to napisz, co chcesz, a pomożemy (lub nie) w zależności jaką masz płytę główną, zasilacz, procesor, pamięci, grafę, HDD oraz inne karty wsadzone na PCI.
No to jak tak zrobisz to stawiam na 50%, że coś sfajczysz!!!!!ZaK napisał(a):Aha co do tematu.. chodzi mi o to, że w biosie mam mozliwośc zwiększenia napięcia na Szynie AGP o 0,1;0,2 i 0;3V tak samo z pamięcia i właśnie czy jeżeli zwiększe o te np. 0,3V to czy nei będzie problemów
Jedyne co czasem podkręce w kompie to magistrale oczywiście w trybie asynhchronicznym.. nigdy z napieciami sie nie bawiłem jeszcze wiec dlatego wolałem sie spytać kogoś kto kto ma to jzu troche obcykane;) dziki z pomoc
pozdrawiam
ZaK napisał(a):MUTOPOMPKA napisał(a):Jeśli będziesz chciał cokolwiek zrobić to napisz, co chcesz, a pomożemy (lub nie) w zależności jaką masz płytę główną, zasilacz, procesor, pamięci, grafę, HDD oraz inne karty wsadzone na PCI.
Więc:
Procek: Celeron D 2.26
Płyta głowna: Gigabyte 8I65 -G
Karta graf.: GeCube R9550
Dysk: Segate 80 Gb 2mb Cache
Zasilacz: L&C ( co to w ogole za firma?) 300W
Pamięć: no name 333MHz 512Mb
więc moje kolejne pytanie brzmi: czy da się coś z tym zrobić..? chodzi mi o jakieś mozliwości podkręcenia![]()
Aha co do tematu.. chodzi mi o to, że w biosie mam mozliwośc zwiększenia napięcia na Szynie AGP o 0,1;0,2 i 0;3V tak samo z pamięcia i właśnie czy jeżeli zwiększe o te np. 0,3V to czy nei będzie problemów.![]()
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości