Witam i Pozdrawiam. Mam mały problem. W pewnej firmie poproszono mnie (za pieniążki oczywiście

) o zwiększenie pojemności dysków twardych. Kupiłem kilka dużych.. i tu pojawił się s problem. Windowsy XP nie były aktualizowane i nie ma na nich SP2, (przez co nie widzą dysków ponad 120 GB). Zacząłem, więc go instalować a tu informacja, że kod jest nielegalny. Po małym śledztwie znalazłem płyty z obrazem. Osoba, która instalowała wszystko poszła na łatwiznę i zainstalowała systemy na wszystkich komputerach z tego samego klucza. Licencje firma kupiła później (rok temu) i teraz wszystko jest legalne, ale Windowsy były instalowane na pirackim kluczu. Na tych komputerach są różne dziwne aplikacje, które nie bardzo dadzą się przenieść na nowy system. Jeśli już nawet by mi się to udało, to potrwa to bardzo długo, a ja potrzebuje szybko to zrobić. Dlatego proszę o pomoc i szczegółowy opis jak zmienić klucz w Windows, albo o podanie jakiegoś innego sposobu na instalacje SP2.
P.S. Powtórzę się: na wszystkie Windowsy i cały Soft są licencje, więc proszę nie piszcie mi o piractwie. Kiedyś już widziałem podobny problem na forum, ale nikt nie odpowiedział.