Witaj! Napewno nie kupuj baterii podrobionych które niby mają po 2500 MaH pojemności. Niby? Kiedyś gdy nie interesowałem się za bardzo telefonami a bateryjka w mojej 3310 trzymała bardzo słabo postanowiłem sobie zakupić 3000 mAh akumulatorek ale jak to z ciekawości zerwałem z niego plastik a pod nim napisane 600 mAh

.
Jeszcze jedne takie małe info co do baterii o większej pojemności - na ładowarce masz wyszczególnione ile jest w stanie wydusić z siebie [ile mili amper] (OUTPUT) np. u mnie w N86 OUTPUT w ładowarce wynosi 1200 mAh a bateria w telefonie ma też 1200 więc ładuje ją do granic możliwości.
W Noki E66 bateria ogólnie nie trzyma za dobrze a jak jeszcze włączy się GPS to w niecałe 5 godzin mamy ubity telefon - to bardzo cienko, aby działać w miarę długo na tym telefonie należy zmniejszyć jasność wyświetlacza praktycznie do minimum no i oczywiście ograniczyć się z korzystaniem z bajerków multimedialnych.
Akumulatorek w E66 nosi nazwę kodową
BL-4U, taki sam jak w E75, 8800 czy 5530.
Nówka sztuka i napewno oryginalny akumulatorek zakupisz tutaj:
http://allegro.pl/oryginalna-bateria-nokia-bl-4u-e66-e75-8800-f-vat-i1753104287.html.
Jeżeli zdecydujesz się na zakup w 100% oryginalnego akumulatorka to staraj się eksploatować go tj. wskazał producent.
Pozdrawiam