Gra w zależności od wersji posiada następujące zabezpieczenia:
Russian-StarForce 5.60-do zrobienia obrazu Alcohol 52/120%
Angielska - Securom7.38-również Alcohol (najprostsze zabezpieczenie)
Polska- SafeDisc 4.85 - obraz można spróbować zrobić programem Daemon Tools Pro z napędem IDE , co do Alcohola to nie wiem, kiedyś próbowałem zrobić obraz gry Stranglehold z dokładnie takim samym zabezpieczeniem-Alcohol nie dał rady DTpro tak. Chociaż dziś i Alcohol powinien dać radę po zastosowaniu ''wspomagacza'' np.gra Call of Duty5 ma SafeDisc 4.90 a działa z obrazu.
Co do zrobienia ''kopii''bez płytki to jest i na to sposób-nie wiem czy 100% skuteczny bo tylko zrobiłem tak z 6grami , trzy z nich były zabezpieczone SafeDisciem.
Robi się to w ten sposób:gra musi być zainstalowana i musi też DZIAŁAĆ BEZ PŁYTKI W NAPĘDZIE

dla ''czających bazę'' nie muszę chyba mówić o co chodzi(regulamin) Potrzebny jest też Alcohol 120% koniecznie najnowsza wersja , gdyż od wersji 1.9.8 ma on bajer w postaci Kreatora Xtra i właśnie tym kreatorem tworzymy plik MDF(obraz) który potem montujemy , np. w Daemon Tools lub Alcoholu, możemy też nagrać go na płytkę i z niej montować

grę możemy odinstalować , i będzie ona działać bez instalacji, czasami może nie działać bo będzie czegoś brakować w systemie,ale jak była zainstalowana to raczej powinna działać.Testowałem to nawet z jedną grą , przenosząc ten obraz Xtra na pendrajwie na innym komputerze-gra nie chciała działać , wyskoczył komunikat o braku bodajże Ageida Psyhix(nie jestem pewien) włożyłem więc oryginalną grę na ten drugi komputer i tylko wgrałem ten plik-gry nie instalowałem-i już ona działała z tego obrazu.
Warto więc spróbować-może i z tą grą da radę. Pozdrawiam.