Plazma :
SAMSUNG PS50C530LCD :
SONY KDL-46CX520osobiście, wolałbym wybrać LCD, ale to już zależy od ciebie PLAZMA ma to do siebie, że jednak FILMY o wiele lepiej się na nich ogląda, ale i pobór mocy jest kolosalny. Do tego o wiele lepiej wyświetla czerń i czas reakcji ma niesamowity.
Ja osobiście wybrałbym LCD z nowych generacji, na LED trzeba trochę jednak więcej kasy niż posiadasz, bo poniżej 3k do "niby" LEDów nie ma co podchodzić - czysty marketing.
Rozglądnąłbym się też na twoim miejscu po jakiś firmowych sklepach typu MM/RTV/AGD itd. omijaj tylko Reale i inne Auchany z daleka oni najczęściej dostają crappy i TV robione na słabych podzespołach.
Polecam ogólnie Sharpa, mają niesamowite Matryce i są dość dobre jeśli chodzi o cena/wydajność. - lecz ciężko je jakoś znaleźć na necie

łatwiej w sklepie
LG omijałbym z daleka

firma spadła na samo dno przez ostatnie lata, a mam i znajomego robiącego w owej firmie i sam mi tych TV nie poleca
Patrz się na rozdziałke, kontrast, ale ten statyczny - bo dynamiczny to tylko naciąganie klienta na wiele cyferek tak naprawdę TV nie osiągnie tego, chyba, że go się wyżyłuje. czas reakcji poniżej 5m/s jest dobrze. jasność im mniejsza tym lepsza

i w 3D w tej cenie też się nie pakuj jeśli nawet TV będzie miał taką opcje.