przez kahoona 18 Kwi 2007, 21:55
To zależy - od kasy i od tego, czy cenisz sobie "supadupa jakość", czy też wszystko ma chodzić.
Z tańszych bezproblemowych - easytouch. Model bodajże ET - 603 (lub 602 - o rozmiarach "kieszonkowych" - pełno go na wyprzedażach po 80 - 150 zł). Filmy w formacie DivX i Xvid można nagrywać po kilka na jedno DVD, bezproblemowy odczyt verbatim,platinum, emtec, tdk. Gorszych nie używałem. Czasem na zabezpieczonej płytce przeskakuje na kod regionalny 1 i włącza angielski - ale w każdej chwili można przełączyć na inny język. Czy się nadaje do plazmy - nie mam pojęcia. Jeśli jesteś fanatykiem obrazu i dźwięku - to jeśli plazma ma być, to o SEG powinieneś zapomnieć. Easy Touch jakością HDTV nie grzeszy, SEG to w ogóle do raju pod tym względem powinien iść (bezgrzeszny...).
Manty nie polecam - po ostatnich "prince 2" przestała robić odtwarzacze DVD, zaczęła robić obrotnice do płyt. Starego egzemplarza "bezawaryjnego" już nie znajdziesz w sklepie, używki można wyrzucić.
Info o SEGu od znajomka, który przestał już je zwozić z "Giermanskovo sztata" - woli coś markowszego. Póki woził (ostatnio jakiś miesiąc temu) takich informacji o SEG i podobnych wynalazkach udzielał.
Nie pisałem, że masz wszystko przenosić na platinum - to byłby nonsens. Wystarczy jedna testowa - ANY DVD może zdjąć zabezpieczenie, nagrywaj z jak najmniejszą prędkością. Ważne jest też DVD + R.
...no to żegnam... i kropka.