Mam problem z zainstalowaniem drukarki+skanera HP psc 950 all-in-one pod Win 2000 serwer + SP4.
Sciągnąłem sterownik b4p_enu_2k.exe ze strony
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=oj-7350-2&lc=en&cc=us&dlc=en&product=60259&os=181&lang=en
Po uruchomieniu setup pisze, że sterownik nie wykrył systemu do jakiego jest przeznaczony.
Faktem jest, że ten sterownik jest przeznaczony dla Win2000 i nic nie pisze, by był również przeznaczony dla WIN2000 serwer.
Ponieważ nie znalazłem sterownika dla Win 2000 serwer może istnieje sposób na obejście instalatora i zainstalowanie sterownika ręcznie, tak by obsługiwał drukarkę.
Niestety po ręcznym rozpakowaniu b4p_enu_2k.exe powstaje bardzo dużo różnych plików i nie jestem w stanie wybrać właściwych do instalacji.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Znalazłem rozwiązanie.
Po ręcznym rozpakowaniu b4p_enu_2k.exe wśród różnych w plików był autorun.inf, w treści którego była opcja shella nocheck nakazująca setupowi instalację na ślepo, bez sprawdzania czegokolwiek.
Uruchomienie setupa z tą opcją spowodowało bezproblemową instalację sterownika i wszystko działa.