parę miesięcy temu kupiłem system operacyjny na allegro, wszystko było ok aż do wczoraj
skontaktowali się ze mną policjanci, którzy powiedzieli że przeciwko temu sprzedawcy prowadzone jest postępowanie śledcze ponieważ, jak się również okazało ów użytkownik sprzedawał systemy które już kiedyś były instalowane
anyway: postępując zgodnie z nakazem prokuratorskim, przekazałem to co miałem w celu zabezpieczenia przedmiotów będących dowodami w sprawie (2x płyty, 1x naklejka, książeczki, kopia faktury vat)
zostałem pouczony że jeśl chcę odzyskać wydane pieniądze (doh!) powinienem się skontaktować z allegro bo są ubezpieczeni - co od razu zrobiłem: potwierdzili że jest prowadzone postępowanie przeciwko temu sprzedawcy (konto zostało zablokowane - http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6255557 ) ale niestety już się nie załapę na Program Ochrony Kupujących, bo minęło grubo ponad 120 dni od zakończenia aukcji (ja je kupiłem 21 marca

"podpiąć" się pod sprawę w charakterze pokrzywdzonego bezpośrednio u prokuratora - tylko że w ogóle nie wiem jak się za to zabrać: jakieś pomysły? rady?
byłbym zobowiązany