Oddawałem już go do informatyka w mojej okolicy ,w celu sprawdzenia jaka jest przyczyna.Odpowiedział że karta lub płyta się przegrzewa .
Sprawdził temperatury na procku,pracuje normalnie,temperatury są dobre przy obciążeniach.Niestety musiałem już wymienić zasilacz ,bo tamten padł od tego ciągłego restartowania .Więc tutaj jest problem płyty głównej lub karty,któryś z podzespołów musi się przegrzewać lub robić zwarcie.Na płycie kondensatory są dobre ,niema żadnych wypukleń od spodu czy od góry.Nie mam płyty ,lub karty na podmianę, tak żeby sprawdzić ,czy to płyta ,czy karta.Więc zdecydowałem się ,na zakup nowych podzespołów ,bo i tak kiedyś trzeba będzie je wymienić.Komputer mam
2,5 roku .Jest to komputer stacjonarny ,oprogramowanie ,,Windows xp professional ''Aktualnie komputer posiada :
Procesor - Intel Core 2 Duo E4600, 2.4GHz,800 FSB
Płyta główna- MSI P35 NEO-F,P35,DualDDR2-800
Pamięć RAM - Kingston 2 X 1024MB 667Mhz
Dysk Twardy - Seagate 250 GB SATA II 8 MB 7200
Karta graficzna - EVGA GF 8800 GS 320 MB
Zasilacz - 500 W Chieftec Nitro 85* poprzedni był Incore 450 W .
Proszę was o radę dobrania płyty głównej oraz karty do procesora ,aby te dobrze współpracowały .
Chciałbym ,aby płyta i karta były wydajne np. nie były skore na szybkie nagrzewanie się itp.Z tego co słyszałem
żeby najlepiej dobierać kartę i płytę główna do gier ,ponieważ są wydajniejsze
i nie nagrzewają się zbyt szybko.Na taki zakup mogę przeznaczyć do 800 zł lub 1000 zł . Mam nadzieję ,że te które mi doradzicie wytrzymają
trochę dłużej niż 2 lata przy sporadycznym użytkowaniu komputera.Czytałem gdzieś że płyty ASUS P8 P67 Deluxe i karty NvidiaForce GTX 580 oraz AMD Radeon HD 6970,sa dobre, ale ta pierwsza
podobno mocno się nagrzewa.Mam nadzieję że rozwiązecie mój problem
i dobierzecie mi te podzespoły pod procesor ,bo jeśli nadal chodzi nie chcę go wymieniać i niepotrzebnie narażać się na koszty.
Czekam z niecierpliwością na odpowiedz!!!!......Proszę odpiszcie i nie olewajcie mnie ,bo niemam naprawdę do kogo się zwrócić !!!! Pisałem do ekspertów z ,,PC Format ,ale mnie olali .....i się nazywają ekspertami k...a chyba od picia kawy przed kompem ....
Podajcie jakieś linki z opisami do podzespołów które poszukuje .Naprawdę mam nadzieje że tu mi pomożecie .I jeszcze jedno, kiedy włączam kompa startuje kilka razy i dopiero za 4 lub 6 razem zaczyna chodzić normalnie(kiedy sią włącza jest szum że się uruchamia ,pózniej od nowa i tak kilka razy ) czy to normalne?