Jest niezintegrowana - a sieciówka to jakię "realtek"
Cały bajer polega na tym, ze to komp koleżanki

W necie wyczytałem conieco o tej mordowni ze sterownikami w 98 SE, podobno trzeba wywalić urządzenie z Menadżera urządzeń i uruchomić kreator dodawania nowego sprżetu...i dalsza instalacja powinna odbyć sie bez problemów.
Idę to obadać, dam znać jak mi poszło ;]
[ Dodano: Dzisiaj o 19:10 ] i pupa blada, wywaliłęm kartę z Manadżera, dałem restart -> przy ponownym uruchomieniu kompa winda znalazła nowy sprzęt, chciała po coś płytkę z WIN98 SE, skopiowała jakieś pliki do C:\windows następnie poprosiła o płytkę ze sterownikami - nie mam orginalnej płyty ze sterami ta co jest to jakiś mix od providera ;]
Nieważne, instlator tradycyjnie szuka po tej płytce i znajduje REaltek Fast Ethernet RTL8139/810x jednak w lokalizacji sterownika jest ścieżka c:\windows\inf\other\realt~1.inf

Nie wiem czy to jest prawidłowo, ale daję kontynuuj -> coś tam się instaluje następuje restart kompa i ponownie w M.U wita mnie error z code 2
Z tego co sobie wynotowałem to wyskakiwał jeszcze komunikat, że nie można znaleźć pliku netrts.inf (prawdopodobnie podczas instlaowania sterownika do sieciówki)
Teraz już wiem dlaczego o mikrosofcie wszyscy wypowiadają się w samych soczystych epitetach
[ Dodano: Dzisiaj o 21:25 ] Mordęga - ściągnołem nowe stery - ta sama akcja
Co za cyrki :[
[ Dodano: Dzisiaj o 21:50 ] Wiem już co jest nie tak - potrzebne mi są dwa pliki NDIS.VXD, NTKERN.VXD z młodszego systemu operacyjnego- szukałem ich po XP SP2 ale znaleźć nie mogę - prośba do forumowiczów - jeżeli posiadacie XP bez SP bądź windowsa ME/nt to zuploadujcie te pliczki na jakiś serwerek, z góry dzięki.