przez Kapucino 24 Kwi 2010, 20:13
To jest jedna i ta sama gra, ale w jednym regionie nazywa sie tak a w innym inaczej. Na dodatek on pytał o darmową. A z tego co wiem, to nie dosć, że wszystkie te azjatyckie gry opierają sie na jednym schemacie, to mają też płatne elementy. Szkoda czasu na chińskie ciupanki moim zdaniem. Z nazwą jest jak w Dekaron/2Moons mi sie wydaje.
Jak chcesz pograć w coś wartościowego i naprawde za darmo, oparte na niebanalnym i niezwykle oryginalnym schemacie, polecam PuzzlePirates. Co prawda nie do końca mmorpg. Bardziej mmo-logiczno-zręcznościowa z elementami strategi i ekonomi ;P W grze nie mamy poziomów, skilli itp, tutaj w 100% role odgrywają nasze umiejętności, nie to ile gramy. Potrafi wciągnąć na długie miesiące. Grę można traktować jako całkowicie darmową, w grze występuje 2 waluta dostępna tylko przez mikropłatności, ale w grze wbudowana jest "wymiana" i możemy wymienić jedna walute na drugą i wychodzi to bardzo korzystnie, dziennie mozemy zarobić tyle, za ile musielibyśmy wydać ok 20-30zł.
Tutaj przykładowy gameplay mojej produkcji:
http://www.youtube.com/watch?v=K_R8Trbfb-o
Przedstawia jedną z ponad 20 minigier, na których opiera się gra. Im lepiej gramy, tym lepszy mamy ranking i chętniej biorą nas na wyprawy zaawansowane. Gra wymaga pracy zespołowej, każdy z graczy podczas wyprawy jest za coś odpowiedzialny, gdy zawiedzie, cała wyprawa może pójść na marne. W grze występują trofea, pełniące role achievmentów. Polecam tą grę, gdyż naprawdę wciąga, rozwija i pozwala dużo osiągnąć nie spędzając pół życia przed komputerem i wydając fortune.
[Down] Ta gra Rappelz też po części płatna, na pewno są tam reskille, zwiekszacze %, pety, exp i drop boosty itp. i także oparte na jednym i tym samym schemacie co wszystkie azjatyckie masówki. 90% gry to nudny grind, im dłużej gramy tym nudniejsze sie robi. Nikogo nie chce zniechęcać, ale wiem z doświadczenia, że szkoda czasu na takie produkcje. KAŻDA oparta na tym samym schemacie, lvle, staty, skille. Zanim zrobisz dobrą postać kilka razy cenzura! "builda". Pewnie w grze i tak liczy sie 1 lub 2 klasy postaci. Dodasz skilla źle i masz wybór albo postac masz do dupy i jakos grasz dalej, albo kupujesz reskill za kase. Pozatym te gry są oblegane przez cheaterow i producenci nic sobie z tego nie robią. Taka jest prawda, no, ale cóż, niektórym może o to właśnie chodzi, albo to ja już jestem za stary i za dużo widziałem. Przepraszam jeśli kogoś obraziłem.
Ostatnio edytowany przez
Kapucino 24 Kwi 2010, 22:32, edytowano w sumie 2 razy