Nie wiem, czy chcesz uzyskać PDF z animowanym banerem, czy po prostu ze statycznym. Chodzi ci o wydrukowanie PDF? W takim razie pozostaje to drugie - w tym wypadku najprościej zrobić screenshot całej strony i zamienić JPEG czy PNG na PDF jakimś programikiem do konwersji obrazów na PDF. Jak to pierwsze, to Adobe Acrobat XI Pro w wersji Trial. Musisz założyć konto w witrynie Adobe, inaczej nie zainstalujesz. W programie dajesz Menu Plik/Utwórz/PDF ze strony internetowej i wklejasz URL. Warto dostosować ustawienia - zlikwidować zakładki i nagłówki oraz stopki, poziom przechwytywania wystarczy dać na 1. U mnie to działa i baner animowany się wyświetla w PDF. Jest jednak problem z paskiem zgody na cookies

, poza tym trzeba wyrazić zgodę na wyświetlenie filmików itd. w PDF. Możesz też spróbować wyłączyć pasek zgody na ciasteczka w przeglądarce i wtedy skorzystać z drukowania czy konwersji strony WWW na PDF za pomocą rozszerzenia Acrobata do przeglądarki, być może dzięki temu nie będzie paska zgody na cookies w PDF. Innych rozwiązań na animowany baner, który pochodzi ze strony WWW i jest razem z nią wyświetlany w PDF nie znalazłem. Są programy, witryny i dodatki do przeglądarek, które tworzą obraz czy PDF ze strony, ale nie przechwytują Flasha/Shockwave'a. Jeden dodatek do Firefox ma taką opcję, ale nie działa ona z tym banerem. Może Foxit PhantomPDF czy Nitro PDF mają taką samą funkcję jak Acrobat, ale wybrałem program firmy Adobe, bo w końcu Flash i Shockwave to ich produkty. Próbowałem z GIMP-em, ale nie ładuje strony ze względu na jakieś błędy. Możesz się jeszcze pobawić w przechwytywanie obrazu jako wideo lub wykonanie ciągu screenów, po czym stworzenie z takich materiałów animacji GIF oraz osadzenie jej w PDF, ale to trochę masakra.