fibi07 napisał(a):x X x napisał(a):ma mały ekran
mały? wystarczający. osobiście mam e61 (3" wyświetlacz), ale w E51 na landscape też daje radę i jakoś problemów z netem nie miałem, aby przeglądać czy nawet filmy oglądać.
No duży to on nie jest. Chociaż dla mnie, bo ostatnimi czasy nie rozstaje się z ekranami powyżej 2,2" (W910i, i450, L870) i jestem zadowolony, że mam tak duży ekran. Tłumaczyć dlaczego chyba nie muszę, jest to logiczne. Ale to już powinna być decyzja
CrossFire, w końcu to on kupuje telefon i on musi zdecydować, co woli.
fibi07 napisał(a):x X x napisał(a):3G bez kamery
chodzi Ci o wideo-rozmowy? powiedz mi, kto tego używa? typowy lans i nic więcej.
Nie. W tym momencie chodziło mi akuratnie o to, że dziwnym (pierwszy raz spotkanym) jest dla mnie połączenie UMTS'u bez zastosowania kamery do wideorozmów. Nie chodzi o to kto używa, kto nie, czy o lans jak napisałeś, po prostu dziwne jest dla mnie połączenie, ale dobrze, że szybkie połączenie teleofn posiada.
fibi07 napisał(a):x X x napisał(a):szumi na przejściówkach
przejściówka za 1-5 zł to szumi.
Ale szumi. A cóż, niewiele jest słuchawek z wejściem Jack 2,5". Po pierwsze, nie jest to telefon muzyczny, może posiada on taką funkcje i jak napisałeś odtwarzacz Symbiana (i co z tego? O.o), może i zadowoli przeciętnego słuchacza, ale telefonem multimedialnym nazwać się go nie da i tyle. Ot:
x X x napisał(a): po prostu telefon biznesowy średnio/niskiej klasy.
I z tym co napisałeś:
fibi07 napisał(a):biznesowy, to w sumie określenie nokii... jest też zaawansowanie multimedialny, przez symbiana oraz szybki procesor i dużo ramu. raczej wyżeszej-średniej klasy, niż niższej.
Zgodzić się nie mogę nijak, no chyba, że z szybkością działania, to ok. Telefon jest przeznaczony głównie dla użytkowników biznesowych (chociaż i tak wydaje mi się to hmm... na wyrost określeniem, bo jakoś z biznesem kojarzy mi się qwerty), tak zadeklarowała Nokia, tak telefon wygląda, takie ma funkcje i takim pozostanie.
To tyle i czekamy na wieści od Autora