januszkatowice napisał(a):jak to przeczytalem to sie zaczalem smiac po co wydawac 1000 zl za telefon ktory jak wynika z opisu ma tylko dzwonic i nie musi miec bajerow masakra Twoj tata chyba nie ma co z kasa robic
tak, zacznijmy od tego że kolega nie prosił o rady finansowe, tylko o pomoc przy wyborze telefonu, to kto i ile ma kasy i na co chce wydać to jest jego sprawa.
Przechodząc do tematu:
Ja osobiście posiadam Nokię 5800 i jestem bardzo zadowolony, to świetny telefon muzyczny, poza tym bardzo miło przegląda się strony internetowe czy też obsługuje maila.
System sprawdza się również bardzo dobrze, w programach do nawigacji już dziś jest w czym wybierać (osobiście mam Garmina i aż miło, kilka razy się sprawdził się jak się zgubiłem w Warszawie), sam GPS działa sprawnie i szybko. Wyświetlacz jest idealny do oglądania filmów, a wejście TV/3,5mm jack jest uzupełnieniem potrzebnym do szczęścia. Jest to bardzo dobry telefon, można powiedzieć że niektóre funkcjie są typowo biznesowe, tylko pytanie czy Twojemu tacie będzie chciało się bawić w tzw" dotykowca". Co do dźwięku to jak na telefon muzyczny przystało - idealnie !
Z tzw"klawiszowcy" to może być:
6210 navigatora model podobny do w/w.
E51 Mocna bateria, bardzo szybki, aluminiowa obudowa, sporo ramu, wszystkie potrzebne rodzaje łączności. Do wad można zaliczyć fatalny aparat i mimo wszystko mały ekran. Jednak mimo wszystko to bardzo udany model i typowo "biznesowy"
e52
Podane telefony są naprawdę funkcjonalne jeżeli chodzi o takie używanie do tzw "dzwonienia" Przy wysokim budżecie można łatwo coś znaleźć