przez Arobar 20 Lip 2009, 21:22
Wydaje mi się, że matryca 15" wystarczy. Nie mam specjalnego doświadczenia z laptopami, ale wydaje mi się, że 17" będzie dość ciężka i nieporęczna. Karta graficzna to wystarczy jak poradzić sobie z systemem operacyjnym i photoshopem. Procesor taki by nie było problemów z uruchomionymi kilkoma prostymi programami i przeglądarką. Nie wiem jak dzisiejsze laptopy mają się do celerona 1GHz, ale wiem, że potrzebuje czegoś nieco mocniejszego. Zależałoby mi za to na możliwie pojemnym dysku twardym. Jednak najważniejsza będzie sama cena - nie widzę sensu by przepłacać. Najlepiej jakieś sprawdzone firmy nie liczące sobie zbyt wiele za sam znaczek. Dobrze by było gdyby taki komputer nie był zbyt ciężki i wytrzymał trochę na jednej baterii, chociaż wiem, że w tej dziedzinie królują głównie netbooki.
Najlepiej jakby był to komputer nowy, chociaż chętnie zainteresuje się jakimiś okazyjnymi używkami. Sorry, że tak kręcę, ale sam nie wiem co najlepiej zastąpi mi desktopa. Nigdy nie miałem większych doświadczeń z notebookami, a zauważyłem, że wielu ludzi dziś zastępuje desktopy laptopami.