ToServeAndProtect, a no grałem, mam jakies 7h w multi, hmm... jesli chcesz cos wiecej mniej wiecej na temat multiplayera, moge powiedzieć, ze jest to po prostu o wiele lepiej poprawiony multi z GTA IV, lepiej działa, lepiej sie sprawuje i free roam robi z tego takiego "malego" MMO, jest sporo postaci, rowniez wierzchowców (czy tytułów, alla z MW2), dość sporo lvl i mozna w fajnych trybach coopa pocisnąć, lub po prostu ze znajomymi w free roamie razem na polowanie sie wybrać, niedlugo zaczynają wychodzić darmowe misje specjalnie dla coopa do multi, wiec będzie co robic.
Gra oczywiscie w koncu ma podzial, jesli chcesz grac w tryby bez auto aima czy z ... kazdy mecz zaczyna sie pojedynkiem np. dwie druzyny stoja na przeciwko siebie i dual

ostatni, ktory przeżyje... dostaje dodatkowe pkt na start, jest również tak zwany CTF, tylko z torbami zlota, czy inne troszke zmienione, ale znane tryby... od lat. Mozesz również, odblokowywać challenge jak w singlu, zbierać kwiatki, polować, czy rabować itd.
Mowiac krotko, bardizej mi sie multi podoba niz w GTA IV, gdzie po prostu znudziło mi sie po chwili tutaj mam nadzieje i zapewne tak będzie spędzę troche dłużej czasu.
Kjubusiku, fabula jedynki nie ma nic wspólnego z tym co sie dzieje w "drugiej" części.