Zapewne to właśnie jest przyczyną tych problemów z dźwiękiem.
Posiadam już biblioteki .NET Framework w wersjach 2.0 SP2, 3.0 SP2 i 3.5 SP1.
Tylko, że jak pobieram instalator on-line ze strony oficjalnej, tej: http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=17851, to występuje problem z przeprowadzeniem tej instalacji do końca.
Z początku wszystko wygląda prawidłowo, w pierwszym okienku instalacji: tym wybieram pierwszą opcję i Dalej. Później przez chwilę trwa proces instalacji: tutaj. Po czym instalator zatrzymuje się, wyskakuje: to okienko, i nie można dokończyć tej instalacji.
Tego o czym tam jest mowa czyli opcji Włóż dysk Microsoft .NET Framework 4 Client Profile nie mogę zrobić bo nie posiadam takiego dysku. Jeśli klikam samo OK w tym okienku, to wyświetla: to, że nie może znaleźć tego pliku netfx_Core_x86.msi.
Jak w tym samym okienku wybieram przycisk Przeglądaj, to w nowym okienku wyboru domyślnie jest tam zaznaczony plik pakietu netfx_Core_x86.msi jako typ - Pakiet instalacyjny (*.msi).
Klikam więc przycisk Otwórz, ale wtedy znów wyświetla: to i okazuje się, że nie można znaleźć tego pliku.
Wpisując w systemową wyszukiwarkę frazę netfx_Core_x86.msi zwróciło mi to: Klik.
Wpisując też inną frazę - Microsoft .NET Framework 4 Client Profile zostało znalezione to: Klik.
Nie wiem skąd wzięły się te liczne pozycje i to również te od wersji 4 Client Profile. Być może pochodzi to od poprzednich aktualizacji - ale to tylko przypuszczenia. Faktem jest, że chyba nie ma tam tego pliku, który jest tutaj istotny.
W ogóle nie wiem czy ten cały proces instalacji czy aktualizacji przebiega tutaj prawidłowo.
I w związku z tym pytanie: dlaczego nie mogę poprawnie zainstalować tej wersji bibliotek, a instalator wersji 4 zamiast instalować ją przeprowadza proces jakiejś naprawy wersji 4 Client Profile ?
Czy i tę wersję powinienem pobrać i zainstalować ?