Nie wiem, co się stało z/w Konami, do tej pory, mimo innego stylu w tworzeniu face'ów, mogli konkurować z EA pod tym kątem, a teraz... może po prostu sami zobaczcie

http://postimg.org/gallery/5v7qi35w/
Nie chciałem się zbytnio pastwić, bo na dobrą sprawę to mógłbym tu upnąć dosłownie całe drużyny, więc wybrałem tych którzy albo są zupełnie niepodobni do siebie, albo są to swego rodzaju karykatury

Tutaj jeszcze porównanie face-to-face z Fifą - IMO może w jednym przypadku PES wypada na korzyść (El Shaarawy?)
Na plus, do tej pory - customizowane menu, na podstawie naszej ulubionej drużyny i zawodnika:

Dopiero zapoznaję się z grą, więc nie będę ferował wyroków na temat gameplayu - o tym później

EDIT: Dobra, pograłem trochę - stwierdzam, że gra jest bardzo nierówna.
Ma dużo fajnych pomysłów i plusów, ale tyle samo nietrafionych rozwiązań i minusów.
Największy plus to niewątpliwie klimat, zwany tudzież otoczką przedmeczową - tutaj już mogę z całą pewnością stwierdzić, że Fifa tego nie przebije. Doping jest super, przede wszystkim wyraźnie słyszalny, żywszy niż u konkurencji; grając ManUtd rozpoznałem kilka przyśpiewek które co tydzień słyszę w TV.
Super otoczka jeśli chodzi o Ligę Mistrzów - hymn CL w menusach, jak i przed samym meczem; praktycznie idealnie taki sam montaż całej odprawy przedmeczowej jak oglądamy w TV:

Screeny tego do końca nie oddają, trzeba to zobaczyć samemu i się wczuć

Sam gameplay sensu stricto, jest dla mnie wreszcie zjadliwy (czyli nie wywalę gry po 2-3 meczach jak to miało miejsce od kilku sezonów

Grafika - tu też jestem rozdarty, bo gra jest ładna lub brzydka w zależności od kamery

Z góry wygląda to jakoś nieciekawie, brzydko po prostu - natomiast przy zbliżeniach, głównie w sytuacjach kiedy kamera po bramkach pokazuję cieszącego się strzelca, jest świetnie (chociaż końcowy efekt psują niedopracowane twarze, o czym na screenach powyżej jak i poniżej

Ciekawy pomysł

Poronione pomysły

Cały czas odkrywam tytuł, mam zamiar zagrać sobie chociaż jedną edycję CL Manchesterem United, więc pewnie kolejne fakty za lub przeciw wyjdą na światło dzienne

(EA powinna sobie pluć w brodę że nie pomyślała o tym trybie wcześniej)