jeżeli ktoś wie co to oznacza prosze o pomoc.

MUTOPOMPKA napisał(a):Czyli podczas bootowania komputera masz piski w głośniczku? tak?
Jeśli tak, to POLICZ JE!!!
1. Czy jest to długi i kilka krótkich?
2. Czy jest to kilka krótkich?
3. Czy jest to długi???
I jeszcze napisz, jaką masz płytę główną, oraz jakiej firmy jest Bios komputera.
Dlatego proszę o dokładne policzenie tych pisków zwracając uwagę, czy są tam krótkie i długie piski. Bo te piski oznaczają błąd jakiegoś podzespołu. I teraz zależy jakiego. Dlatego proszę o ich policzenie (i podanie płyty głównej oraz biosu komputera).
PS. Możesz także podać co masz w komputerze....
tutu napisał(a):mam problem.Niestety nie bardzo sie wyznaje na kompie ,wiec zwracam sie do was o pomoc.Przy uruchomieniu kompa mam jeden dlugi piiiip ,a po chwili jeden krotki.
tutu napisał(a):nie wylacza sie komp (nie zawsze)blokuje sie na : Trwa zapisywanie ustawien i dalej nic ,stoi
tutu napisał(a):teraz wywala mi niebieska strone z bledem
STOP 0x000000024 (
problem occurred within NTFS.SYS, the driver file that allows the system to read and write to NTFS file system drives. There may be a physical problem with the disk, or an Interrupt Request Packet (IRP) may be corrupted. Other common causes include heavy hard drive fragmentation, heavy file I/O, problems with some types of drive-mirroring software, or some antivirus software. I suggest running ChkDsk or ScanDisk as a first step; then disable all file system filters such as virus scanners, firewall software, or backup utilities. Check the file properties of NTFS.SYS to ensure it matches the current OS or SP version. Update all disk, tape backup, CD-ROM, or removable device drivers to the most current versions.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości