Niedawno (rok temu) zakupiłem nowego kompa ( Intel Core 2 Quad 2.33 , 4 gb ram dysk sata 500 gb i nieszczęsna karta Nvida GForce 9500 GT)
I ta oto właśnie karta ostatnimi czasy nie spisuje się najlepiej.Komp oczywiście służy do grania

przy moim monitorze ( Benq 22 Cale ) Karta nie daje sobie z jego nominalną roldzielczością (1920 X 1080) zwyczajnie rady . Dodam też , że przacuje na Xp 32 bit
czyli jak łatwo się domyślić Directx 9 .Przykładowo przy takiej gierce jak Mafia 2 (przeszedłem i polecam) muszę zchodzić w ustawieniach gry na rozdzielczość
poniżej 1600 X 900 by gra działała płynnie na niskich wymaganiach.Pytam więc was forumowicze w jaką kartę najlepiej zainwestować ( do >350 zł)
Oczywiście proszę nie polecać mi kart które będą pobierać tyle prądu , że cały komp by na tym wyżył.(rozważam też przejście na windows 7 (nie , vista absolutnie nie )
co zwiększyłoby mój ram do 4 gb (przypominam Xp traktuje do 3 Gb) a directx do 11.Powiedzcie czy to usunęłoby problem z kartą , a jak nie to proponujcie karty .
Z góry dzieki

aktywuje się jutro ponownie ok 16 -17 wtedy zapraszam na ewentualną dyskusję
szczupak30