Jako że to mój pierwsyz lot samolotem w ten weekend, mam do Was kilka pytań - bo nie mogę się doczytać na stronach lini lotniczych
 Otóż chodzi o bagaż. Noszę soczewki kontaktowe. Jak to jest z płynami w walizce ( nie podręcznej )? Czy mogę przewieźć w niej płyn do szoczewek? Wyczytałem, że łączna ilośc płynów nie może przekraczać 1l, zaś jeden płyn nie więcej niż 100ml i każde musi być zapakowane w przezroczystą torebkę. Czy samemu mam zapakować w ową torebkę każdy płyn? Mam to jakoś zgłaszać podczas kontroli (płyn do soczewek)? Słyszałem, że w Hiszpani bardziej  zwracają uwagę przy wylocie no i chciałbym się dopytać
 Otóż chodzi o bagaż. Noszę soczewki kontaktowe. Jak to jest z płynami w walizce ( nie podręcznej )? Czy mogę przewieźć w niej płyn do szoczewek? Wyczytałem, że łączna ilośc płynów nie może przekraczać 1l, zaś jeden płyn nie więcej niż 100ml i każde musi być zapakowane w przezroczystą torebkę. Czy samemu mam zapakować w ową torebkę każdy płyn? Mam to jakoś zgłaszać podczas kontroli (płyn do soczewek)? Słyszałem, że w Hiszpani bardziej  zwracają uwagę przy wylocie no i chciałbym się dopytać  Po za tym jak z kosmetyczką (szampon)?
 Po za tym jak z kosmetyczką (szampon)?Dodano 12.10.2011 21:10:56:
Dodam, że lecę najpierw z Polski Wizzard`em, potem Ryanair do Polski